Kosgeb Destekleri Hangi İş Kollarını Destekliyor?

Kosgeb destekleri hangi iş kollarını destekliyor? Sorusunun cevabında hizmet, ticaret ve imalat alanlarına yönelik pek çok meslek ön plana çıkıyor. Kosgeb’in desteklediği sektörlerde iş kurmak isteyenler, hibe ve kredi gibi seçeneklerden faydalanarak iş fikrini kolayca hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. KOSGEB, birçok iş kolu ve sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelere destek sağlamaktadır. KOSGEB destekleri, genellikle inovasyon, Ar-Ge, teknoloji transferi, pazara erişim, işletme geliştirme, eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi alanları kapsar. Bu destekler, KOSGEB'in sunduğu destek programlarına göre farklılık gösterir ve her bir programın kapsamı, sektörü ve iş kolu hedefleri farklıdır.

Kosgeb Destekleri Hangi İş Kollarını Destekliyor?

Kosgeb Destekleri Hangi İş Kollarını Destekliyor?

Siz de kendi işinizin başına geçmek, hedeflerinizi birer birer gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız Kosgeb tarafından desteklenen sektörler nelerdir? Öğrenmenizde yarar var. Kosgeb danışmanlık şirketi Mert Teşvik Danışmanlık firmamızı arayarak ücretsiz detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kosgeb Hangi Sektörleri Destekliyor?

İş kurma veya işini büyütme hedefi olanlar yeni girişimci ya da ileri girişimci desteklerinden faydalanıyor. Bu kapsamda fikrinizin, Kosgeb tarafından desteklenen iş kolları arasında yer alması gerekiyor. Siz de KOBİ vasfını taşıyan bir işletme veya çiçeği burnunda bir girişimciyseniz, işte ilginizi çekebilecek bazı Kosgeb desteklenen sektörler:

  • İnşaat:

Kosgeb’in doğrudan destek sunduğu sektörlerin başında inşaat geliyor. Bu alanda projeleri olan kişiler faizsiz kredi ve çeşitli hibelerle hedeflerine ulaşıyor. Örneğin, bina inşaatı ve bina dışı uygulamalar için farklı destek tipleri bulunuyor.

İnşaat sektöründeki desteklerden yararlanılan bazı alanlar ise şu şekilde:

  1. Sıhhi tesisat,
  2. Sıva işleri,
  3. Yıkım,
  4. Çatı işleri,
  5. Elektrik tesisatı…
  • İmalat:

Bu sektör de çeşitli alt dallara ayrılıyor. Meselâ; eşya, giyim ürünleri ve tekstil ürünlerinin imalatı bunlardan bazılarını oluşturuyor. Öyle ki Kosgeb, imalat alanında 320’yi aşkın iş koluna destek veriyor.

  • Ticaret:

Bu ise özellikle toptan ve perakende ticaret ile uğraşmak isteyenlere hitap ediyor. Kosgeb destekleri hangi iş kollarını destekliyor? Diye düşünenler, bu alandaki iş planlarına yanıt verecek en iyi çözümleri rahatlıkla bulabiliyor.

Sektörün kapsamında öne çıkan bazı alanlar ise şöyle:

  • Hırdavat,
  • Ev eşyası,
  • Motorlu taşıtlar,
  • Pazar yerinde satış…
  • Depolama ve Ulaştırma:

Bunlar arasında ise boru hattı taşımacılığı, kara taşımacılığı gibi sektörler ön plana çıkıyor. Öte yandan hava yolu ve deniz taşımacılığı da yine bu sektör içerisinde kendine yer buluyor.

İş yerlerine ve evlere taşımacılık alanında faaliyet gösterecek olanlar, yine depolama ve ulaştırma sektörüne verilen desteklerden faydalanıyor. Diğer taraftan kurye ve nakliye hizmetleri bu kapsamda yer alıyor.

  • Konaklama, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri:

Kahve salonu, kokteyl salonu gibi işletmeler finansman arayışına Kosgeb tarafından desteklenen iş kolları içinde bu alandaki çözümlerle yanıt buluyor. Seyyar yemek işletmeleri, lokantalar ve bunun gibi daha pek çok alanda da söz konusu destekler kendini gösteriyor.

  • Kosgeb’in Destek Verdiği İş Kolları Nelerdir Başka?

Bunların yanı sıra, desteklerden yararlanabilecek daha yüzlerce iş kolu bulunuyor. Onlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkün:

  1. Deri eşyaların onarımı,
  2. Meslekî teknik faaliyetler (Fotoğrafçılık, danışmanlık, reklamcılık, tercüme vs.)
  3. Mobilyaların ve ev döşemelerinin onarımı
  4. Destek faaliyetleri (Örneğin: İş bulma acentesi, fuar organizasyonları, seyahat acenteleri, taşıt kiralama, güvenlik, temizlik vb.),
  5. Bilgi ve iletişim (Web tasarım, yazılım, kitap neşriyatı gibi.),
  6. Güzellik ve kuaförlük salonlarının faaliyetleri,
  7. Kuru temizleme.

Kosgeb Destek Programları Nelerdir?

Yukarıdaki sektörlere yönelik desteklerden bazıları şöyle çeşitlilik gösteriyor:

  1. Güçbirliği ve İşbirliği Programı,
  2. Girişimciliği Destekleme,
  3. İnovasyon ve Arge Destek,
  4. Proje Destekleri,
  5. Kredi Faizleri,
  6. Uygulama Endüstriyel Destek,
  7. Teknolojik Destekler,
  8. Uluslararası Kuluçka Merkezi.

Eğer Kosgeb destekleri hangi iş kollarını destekliyor? Sorusunun cevabını daha detaylı olarak öğrenmek istiyorsanız, eksiksiz liste için resmi sayfayı ziyaret edebilirsiniz.  

Profesyonel Kosgeb danışmanlığı alanında rakipsiz bir firma olan Mert Teşvik Danışmanlık, hayallerinizi büyük başarılara dönüştürmek için sizinle beraber yürümeye hazırdır. Siz de Kosgeb tarafından desteklenen sektörler içerisinden bir alana yönelmek istiyorsanız; başvuru aşaması, destekten yararlanma ve iş kurma süreci gibi tüm konularda ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KOSGEB'in destek verdiği iş kollarından bazıları şunlardır:

  • Sanayi: Makine, metal, kimya, gıda, tekstil, mobilya, deri, plastik, kauçuk, elektronik vb.
  • Tarım ve Hayvancılık: Tarımsal ürünlerin işlenmesi, hayvan yetiştiriciliği, balıkçılık vb.
  • Hizmetler: Turizm, lojistik, e-ticaret, sağlık, bilgi teknolojileri, eğitim, inşaat, enerji vb.
  • Kültür ve Sanat: Film, müzik, yayıncılık, basın, reklam, tasarım vb.

KOSGEB'in sunduğu destek programları arasında "Girişimcilik Destek Programı", "KOBİ Geliştirme Destek Programı", "İşletme Geliştirme Destek Programı", "Kadın Girişimciler Destek Programı", "İnovasyon Destek Programı", "Markalaşma Destek Programı" gibi programlar bulunmaktadır. Her programın desteklediği iş kolları ve sektörler farklılık gösterir. Bu nedenle, işletmenizin hangi programlardan faydalanabileceğini belirlemek için KOSGEB'in resmi web sitesindeki destek dokümanlarını inceleyebilirsiniz.